Fredrik Mattsson

Jag föddes på Akademiska i oktober 1970. Efter humanistisk linje på Katedralskolan pluggade jag vid Uppsala universitet och har en fil kand i litteraturvetenskap och historia. Därefter blev det Biskops-Arnös dramatikskrivarutbildning och en ettårig journalistutbildning vid Uppsala universitet. 1999-2005 var jag chefredaktör för Uppsala studentkårs tidning Ergo och arbetade som journalist på bl a Upsala Nya Tidning.

Scenkonst är också en viktig del i min tillvaro, som aktör i dessa vandringar till exempel och som arrangör av scenkonst, då jag är ordförande i Uppsala Riksteaterförening. Kära teatergrupper som jag varit en del av som aktör, producent och manusförfattare är till exempel Särimner (som arrangerat dramatiserade vikingaskrönor), Revybolaget, Uppsala Musikdramatiska Studio, Teater Ragnarök, Teater Shvedov, Totalteatern, Sandalteatern och Teater Trassel.

Idag arbetar jag också med utbildningar i kommunikation – presentationsteknik, bemötande och mötesteknik  i Ordrum (www.ordrum.se). Jag föreläser, håller kurser och coachar. Färdighetsträning är en viktig ingrediens.